Het is mijn eerste jaar in het buitenland; Hoe moet ik terug naar huis bestanden en hoe krijg ik een extensie?

Q: Dit is mijn eerste jaar in het buitenland en ik ben sinds april 2009 weg. Ik was een inwoner van Oregon in het begin van 2008 en vervolgens in Californië vanaf mei 2008. Wat moet ik doen/weten om belastingaangifte te doen? Krijg ik automatisch de verlenging voor indiening of moet ik mijn dossier indienen voor 15 april aangezien het mijn eerste jaar is?

A: Uit uw e-mail blijkt dat u in beide staten aangiften van Part Year Resident moet indienen. Het zou afhangen van het inkomen dat in elke staat wordt gegenereerd, indien aanwezig, enz.

Alle Amerikaanse staatsburgers zijn verplicht om hun wereldwijde inkomen aan de IRS te melden op hun belastingaangifte. De twee primaire formulieren die nodig zijn voor expatretouren, naast het gebruikelijke formulier 1040, enz., zijn Formulier 2555 (PDF) – Uitsluiting van buitenlandse verdiende inkomsten (instructies) en Formulier 1116 (PDF) – Buitenlands belastingkrediet (instructies).

Ja, je krijgt automatisch 2 maanden verlenging tot 15 juni. Als u echter tot oktober wilt verlengen, moet u uiterlijk op 15 april verlenging aanvragen. Zorg ervoor dat u bij elke staat navraagt ​​​​om te zien of ze de federale extensie accepteren of dat u ook een extensie bij de staat moet indienen. Het indienen van een extensie is nooit een slecht idee voor expats, het geeft u de tijd om te beslissen wat u gaat doen.

Categorieën

Lid en aanbevolen faculteit van

Lid en aanbevolen faculteit van