Ik denk niet dat ik echt een expat ben. Moet ik een bestand indienen?

Vraag en antwoord: Ik denk niet dat ik echt een expat ben. Moet ik aangifte doen?

Q: Hallo, ik ben Amerikaan maar ik woon in Nederland en ben getrouwd met een Nederlander. Ik ben geen expat, want ik heb een kennismigrantenvisum en ik werk voor een Nederlands bedrijf en verdien euro's. Er is mij verteld dat ik een belastingaangifte moet indienen in de VS. Kunt u mij adviseren?

A: Omdat u een Amerikaans staatsburger bent die in het buitenland woont en werkt, bent u een expat. Laat me dat kwalificeren - volgens onze definitie bent u een expat!

Alle Amerikaanse staatsburgers zijn verplicht om elk jaar hun wereldwijde inkomen te melden. Je moet wel aangifte doen.

Op basis van hoe uw vraag eruitziet, zult u Married Filing Apart moeten indienen in plaats van Married Filing Joint. Als uw echtgenoot een niet-ingezeten vreemdeling is zonder blootstelling aan de VS, moet u MFS indienen.

Er is echter goed nieuws: de IRS biedt twee hulpmiddelen om dubbele belasting te helpen verminderen of elimineren. De eerste is de uitsluiting van buitenlandse verdiende inkomsten, waarmee u, als u in aanmerking komt, tot $ 91,500 voor het belastingjaar 2010 kunt uitsluiten. De tweede tool is de Foreign Tax Credit. Dit geeft u mogelijk een dollar-voor-dollar-krediet tegen uw Amerikaanse belastingen voor belastingen die aan het buitenland zijn betaald.

Het is complexer dan dat en verschillende factoren kunnen de uitkomst bepalen. Maar, dat is de kern ervan.

Categorieën

Lid en aanbevolen faculteit van

Lid en aanbevolen faculteit van