Ik ga in een ander land werken, maar word betaald door mijn bedrijf in de VS; Wat moet ik weten?

V&A: Ik ga in een ander land werken maar wordt betaald door mijn bedrijf in de VS – wat moet ik weten?

Q: Ik zou graag wat informatie willen hebben over de expatriate belasting in verband met mijn enigszins unieke situatie. Mijn bedrijf is van plan mij naar de Dominicaanse Republiek te sturen om samen te werken met onze offshore partners. Hier zijn de details van mijn situatie:

  • Ik zal 1-3 jaar in de Dominicaanse Republiek werken
  • Ik word betaald door mijn bedrijf in de VS
  • Mijn bedrijf is niet opgericht in de Dominicaanse Republiek
  • Ik zal gewoon werken met bedrijven in de DR, maar zal werken voor en betaald worden door mijn bedrijf in de VS.
  • Ik ben van plan om minstens twee keer per jaar naar de VS te reizen, waarschijnlijk rond Kerstmis en 4 juli.
  • Wat zijn mijn opties? Nogmaals bedankt bij voorbaat voor alle informatie die u kunt verstrekken.

A: Het allerbelangrijkste om te onthouden is of u al dan niet in aanmerking komt voor de Uitsluiting van buitenlands inkomen. Daar komt de regel van 330 dagen vandaan.

De hele tijd dat je terugkomt voor vergaderingen, vakantie, medische noodgevallen, enz. tellen mee. Gaat u belasting betalen in de Dominicaanse Republiek? Dan komt u ook in aanmerking voor de Buitenlands belastingkrediet.

Categorieën

Lid en aanbevolen faculteit van

Lid en aanbevolen faculteit van