Wat moet ik doen aan belastingen voor zelfstandigen als ik al aan een buitenlands systeem heb betaald?

V&A: Ik ben een zelfstandige en ben in de war. Wat moet ik doen aan de Amerikaanse belasting op zelfstandigen als ik al in een buitenlands systeem heb betaald?

Q: Ik ben 12 jaar in Finland geweest en ik keer terug naar de Verenigde Staten en dien de belastingen van vorig jaar in. Ik ben in de war door de schijnbaar tegenstrijdige informatie die ik vind in de 2009 IRS-publicatie 54, pagina 11, getiteld "Vrijstelling van socialezekerheids- en Medicare-belastingen".

Ik heb al mijn zelfstandigenbelasting in Finland plichtsgetrouw betaald in alle jaren dat ik daar heb gewoond, en ik begrijp dat de totalisatieovereenkomst met Finland betekent dat ik ze niet opnieuw hoef te betalen in de VS, maar mijn accountant zegt dat ik de 15.3% zelf moet betalen - Arbeidsbelasting.

Wie heeft gelijk?

A: De basisregel is dit: u moet in het ene of het andere systeem betalen (ervan uitgaande dat er een totalisatieovereenkomst is).

Als u in uw geval heeft betaald aan het Finse sociale stelsel, hoeft u geen belasting over het inkomen te betalen als zelfstandige. Dan zou je gewoon inkomstenbelasting moeten betalen.

Bekijk het SocialSecurity.gov overzicht van de totalisatieovereenkomsten per land (u kunt ook de volledige tekst van de overeenkomsten op de site vinden). Houd er rekening mee dat deze afspraken alleen gelden voor de jaren in het buitenland. Zodra u terugkeert naar de VS, bent u opnieuw verantwoordelijk voor het Amerikaanse systeem.

Categorieën

Lid en aanbevolen faculteit van

Lid en aanbevolen faculteit van